Warning: Undefined array key "hidden" in /home2/r57073proh/public_html/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 756

La 29 de kilometri de orașul Uricani, la Câmpuşel, găsești un camping minunat, un loc desprins parcă din povești, unde te poți bucura de aerul Carpaților, sub cerul liber, fără a renunța la confortul urban.

Despre turismul din Valea Jiului se vorbeşte de zeci de ani ca alternativă la activitatea extractivă. Se spune că, chiar dacă nu în totalitate, turismul poate prelua din forţa de muncă disponibilizată din minerit. Pe lângă stațiunile montane Parâng și Straja, în zonă încep să apară și destinații inedite, mai puțin cunoscute publicului, unde turismul e puțin altfel!

De puțini ani încoace o nouă tendință începe să prindă contur în turism, ce îmbină libertatea campingului cu luxul și confortul hotelurilor de mai multe stele. Practic, doritorii pot avea parte de o vacanță cu cortul, însă cu servicii de lux și cazare în condițiile unei camere de hotel, totul cât mai aproape de natura nealterată de intervenția omului.

Campingul Valea Iarului e așezat sub crestele falnice ale Iorgovanului, în poiana de la intrarea în Valea Iarului, departe de zgomotul mașinilor și de semnalul de la telefonul mobil. Zona, de o frumusețe ireală, se întinde până spre circurile glaciare din munții Retezat, dezvoltate în calcar dolomitic, de fapt una dintre cele mai mari zone carstice din țară.

Iar noaptea stelele sunt incredibil de aproape și de multe, ceva ce doar aici poți vedea!

E multã liniște iar totul e creat din materiale ecologice, fără betoane, cu o minimă intervenție asupra naturii.

Campingul pune la dispoziție 42 de locuri de cazare în corturi suspendate pe punți din lemn, amenajate în stilul unei camere de hotel. Fiecare cort este încălzit, are trei paturi confortabile precum și o terasă mica, mobilată, în aer liber. Prosoapele şi lenjeria de pat sunt asigurate iar locația dispune de toalete și dușuri comune, căldura necesară fiind furnizată doar de panouri solare.

Ca și dotări turiştii mai au la dispoziție o sala de mese în natură, cu posibilitatea de a-și face singuri ceaunul sau frigăruile, precum și un bar complet utilat, cu prețuri la băuturi comparabile cu cele din oraș.

La cerere, turiștii pot realiza trasee montane, cu ghid, campingul fiind punctul de plecare spre Vf. Iorgovanu, spre cumpăna apelor Jiu – Cerna, spre Valea Soarbele – locul de unde izvorăsc Jiul de Vest şi Cerna sau spre Vf. Oslea.

Mai multe trasee turistice în munții Retezat găsiți aici!

Potențialul zonei ca turism montan este extraordinar, pe lângă traseele pedestre turiștii putând accesa peste 15 trasee de alpinism sau peşterile şi avenele din zonă.

De asemenea, sunt puse la dispoziția turiștilor servicii de închiriere ATV-uri sau posibilitatea de organizare a unor sesiuni de rafting sau plimbări cu barca pe Cerna.

Pentru iubitorii de cicloturism, se pot face trasee spre Cerna, prin Parcul Național Domogled – Valea Cernei sau spre județul Gorj, spre Tismana.

Ca planuri de viitor, administratorii campingului urmăresc diversificarea serviciilor oferite clienților precum și amenajarea unor noi trasee montane în zonă, unul din cele mai spectaculoase urmând a fi cel de pe Scocul Iarului.

Prețul de cazare nu e mare, întregul cort poate fi rezervat pentru 300 de lei, inclusiv online pe site-urile specializate (booking.com).

Mai multe detalii găsiți și pe pagina oficială deFacebook!

Vă oferim într-o locație cu o panoramă superbă, în mijlocul naturii, cazare în 14 corturi de LUX. Dotate cu 3 paturi de o persoană (twin). Toate cele 14 corturi sunt dotate cu incălzire.Ca și dotări vă punem la dispoziție sala de mese, 4 bai, 6 dușuri. Campingul este dotat si cu un bar complet utilat pentru preparare și servire.Vă așteptăm să vă relaxați în mijlocul naturii!

Publicată de Camping Valea Iarului pe Marţi, 20 iunie 2017

Unde se află campingul? Aici!