A fost lansată aplicația Discover Hunedoara!

Aplicația este destinată turiștilor ce ajung prin județul nostru.

Județul Hunedoara, respectiv Consiliul Județean și ADEH, a lansat aplicația Discover Hunedoara la cea de-a 42-a ediție a Târgului de Turism al României (noiembrie). Deci nu, nu are nicio legătură cu site-ul nostru, deși ne-ar fi plăcut! Pentru că e o aplicație care arată bine, are multă informație, este ușor de folosit și credem noi că va fi chiar utilă turiștilor ce vizitează județul Hunedoara.

Ce ne place?

Aplicația arată bine! Are are 12 componente principale, preponderent obiective turistice, gastronomie, locuri de cazare și adrese utile.

Există funcții de filtrare și sortare, galerii media, linkuri către paginile web sau facebook ale obiectivelor – acolo unde ele există.

Aplicația este integrată cu Google Maps, adică dacă găsești un loc interesant și vrei să ajungi acolo, din două click-uri GPS-ul telefonului tău este setat pe coordonatele acestuia și gata.

De asemenea, unde este cazul poți suna sau trimite mailuri direct din aplicație – de exemplu la pensiuni, muzee…

Este făcută de cei de la Schubert & Franzke, care au niște produse foarte faine.

Am menționat că arată foarte bine?

Ce nu ne place?

Uneori informația este destul de puțină. Se pot pune mai multe fotografii pentru fiecare obiectiv.

Componenta de aventură și relaxare ar putea oferi muuult mai multe informații. Județul nostru este extrem de ofertant!

De exemplu – pagina destinată stațiunilor montane de ski trebuie neapărat să integreze și hărți ale pârtiilor, nu doar niște informații generale. La fel, traseele de drumeție montană sunt puține și nu au o hartă integrată, care să te ghideze exact pe traseul dorit.

Se pot pune mult mai multe ciclotrasee (inclusiv noi avem câteva aici) și, neapărat, integrată în acestea o hartă a traseului astfel încât să poată fi preluată de telefon/gps.

Per total, aplicația este foarte ok și suntem convinși că va fi îmbunătățită tot timpul. Acum, trebuie și promovată, să nu rămână doar la nivel de bifă în activitatea ADEH. Până acum are doar ceva peste 100 de instalări. Cum se poate face asta? poate prin niște plăcuțe cu cod qr, plasate peste tot unde se poate. Sau prin introducerea link-ului aplicației prin toate paginile instituțiilor din județ și nu numai, prin pliantele din kyoskurile turistice…

Aplicația poate fi instalată atât pe Android cât și pe IOS.

Pentru Andoid o găsești AICI  .