Fundătura Ponorului

În masivul Șureanu găsim unul dintre cele mai frumoase locuri din România, Fundătura Ponorului, o luncă creată de râul Ponor. Locul poartă și numele de Palma lui Dumnezeu datorită frumuseții sale. Fără cuvinte filmulețul de mai jos, preluat de pe pagina Alexander Edelweiss:

Cu #Drona prin Fundatura Ponorului :) #AuraRomania, te <3 🏔️😋😍🙃Play HD si share ca nu doare!.Coloana sonora: Dexter Britain – Nothing To Fear

Publicată de Alexander Edelweiss pe Luni, 25 iunie 2018

Traseul are o lungime de 29 km, o altitudine medie de cca 600 m, pleacă de la 450 m și urcă până la puțin peste 1000 m.

Am realizat pentru dumneavoastră o hartă interactivă, care să vă permită o cât mai bună întelegere și însușire a traseului:

  • Puteți exporta track-ul în ce format doriți, tot ce trebuie să faceți este să bifați tipul de fișier dori și apoi să dați click pe butonul ”Ok”.
  • Puteți observa profilul traseului în partea stângă a hărții, iar plimbând cursorul pe profil veți vedea altitudinea și distanța pe track-ul cursei.
  • Pentru borne kilometrice – bifați butonul ”kilometre”.
  • Aveți posibilitatea de a da ”zoom”, dar și de a schimba tipul afișării hărții (layers). Pentru a schimba layerul, dați click pe iconița de Layer.
  • Pentru informații complete legate de hartă și profil dați click pe butonul ”Details”.
  • Mai jos puteți observa un QR Code, pe care vă invităm să îl scanați folosind aplicația telefonului dumneavoastră pentru a avea harta și pe telefon.

Altitude Profile (421 m to 1,008 m) Elevation: 421 m @ 1.2 km

Altitude range

587 m

Total climb 

780 m

Total descent

778 m