Încarc Evenimente

Alearga la inaltime! Retezat SkyRace Intersport! SkyRunning de Romania!

Sub sloganul “Alearga la inaltime!” va invitam pe 15 iunie 2019 la Cheile Butii, Uricani, Hunedoara pentru a participa sau pentru a sustine participantii ce vor lua startul la a 8-a editie Retezat SkyRace Intersport! Doua dintre probele competitiei se incadreaza la categoria SkyRunning, iar una dintre ele se adreseaza celor care iubesc trekkingul sau celor care vor sa inceapa alergarea montana.

Trasee

Traseul Custura

Distanta: 28 km si 2300 metri diferenta de nivel
Categoria: Skyrunning, foarte dificil
Start: Ora 9:00 de la Cheile Butii
Timp limita intermediar 1 – Plesa: 6km/700m: 1 ora 45 minute
Timp limita intermediar 2 – Refugiul Salvamont Buta: 13km/1350m: 4 ore
Timp limita final: 8 ore
Teren: 1 km asfalt, 7 km forestier, 11 km poteca de munte, 9 km de creasta alpina
Puncte de sustinere: 12 puncte de sustinere (hidratare, alimentare, orientare)
Marcaj: banda de semnalizare Intersport
Experienta montana: obligatorie!

Descriere traseu:

Traseul Custura parcurge zona superba a crestei Piule-Plesa din Retezatul Mic, coboara la Refugiul Salvamont Buta, urca aproape de 2500 m pe Vf. Custura si pe Vf. Marii, pentru a cobori apoi spre finishul de la Complexul Turistic Cheile Butii.

Este practic o bucla de aproximativ 28 de km cu o diferenta de nivel de aproximativ 2300 m +/-, un traseu cu o vizibilitate extraordinara ce intra in inima muntilor Retezat, unde vei descoperi peisaje salbatice si spectaculoase, un traseu dificil si tehnic recomandat celor cu experienta montana si/sau celor foarte bine pregatiti fizic/psihic si celor care doresc sa-si cunoasca sau sa-si depaseasca limitele.

Traseul Buta

Distanta: 23 km with 1400 m diferenta de nivel
Categorie: SkyRunning, dificil
Start: 10:30, Cheile Butii
Timp limita – Plesa: 6km/700m: 1h 45min
Timp limita final: 6h
Teren: 1 km asfalt, 9 km drum forestier, 8 km poteca, 5 km culme alpina
Puncte Suport : 6 (hidratare, mancare, orientare)
Marcaj: banda de semnalizare Intersport
Experienta Montanta: recomandata!

Traseul Buta traverseaza zona minunata a crestei Piule-Plesa din „Retezatul Mic”, coboara spre refugiul Salvamont Buta, continuand apoi pe drumul forestier si pe coborarea spre linia de sosire.

Practic acoperă o bucla de 23 km, cu o altitudine de 1400 m. Aici veti descoperi peisaje salbatice si spectaculoase, un traseu dificil si tehnic recomandat numai celor mai experimentati alpinisti si / sau sportivilor mental si fizic mai puternici dispusi sa-si depaseasca limitele.

Descriere traseu:

Traseul Valea Marii este un traseu usor, recomandat pentru cei care practica oricare sport in aer liber, in special pentru incepatori / familii cu copii.

Traseul este o bucla de 7 km cu o inaltime pozitiva de aproape 300 m. Segmentul de pornire de 1 km este comun tuturor celor 3 tresee pana cand ajungem pe drumul asfaltat. Aici, participantii de pe Valea Marii se intorc spre stanga spre Uricani, apoi dupa o alta rascruce la 500 m se intoarce din nou, urcand pe drumul forestier spre cabana Buta.